Page content

Tips om stroom te besparen

Tips om stroom te besparen

We doen er in ons huishouden alles aan om zoveel mogelijk geld te besparen. Zo sparen we kortingsbonnen op wanneer we naar de winkel gaan, vergelijken we verschillende verkopers wanneer we dingen online kopen en gaan we winkelen waar het het goedkoopst is. Maar belangrijk om te weten is dat je ook met je stroom en gas kan besparen waardoor je dan weer geld uitspaart. Er zijn echt wel verschillende dingen die je kan doen om stroom te besparen. Hoe je dat doet, vind je in dit artikel.

Elektrische apparaten uitschakelen

We kennen deze situaties allemaal, we gaan ’s avonds slapen en we merken dat ’s morgens als we opstaan, de tv nog aanstaat. We zijn even in onze woonkamer bezig en we gaan even naar de badkamer maar laten het licht in de woonkamer gewoon branden. Dit zijn allemaal voorbeelden van stroom én geld weg gooien. Een van de belangrijkste tips, door energieleverancier Clean Energy gegeven, om stroom te besparen is je elektrische toestellen uit te schakelen wanneer je ze niet gebruikt. Trek bijvoorbeeld de stekker van je oplader uit wanneer je mobiele telefoon is opgeladen. Laat het licht niet onnodig branden en laat de tv niet in standby modus staan. Want vergeet niet dat ook producten die in slaapmodus staan, nog stroom verbruiken.

Gebruik LED lampen

Tips om stroom te besparen

Door het gebruik van Led lampen kunt u besparen op uw energierekening.

Nog een belangrijke tip volgens Clean Energy is om LED lampen te gebruiken in plaats van gewone gloeilampen. Verlichting is in veel huishoudens vaak de grootste stroomverbruiker van allemaal en dan is het belangrijk om hier zoveel mogelijk in te kunnen besparen. Door LED lampen te gebruiken, die energiezuiniger zijn, kan je tot tientallen euro’s per jaar besparen aan stroom. Het lijkt misschien niet heel veel, maar alle beetjes helpen, toch?

Was je kledij op een lagere temperatuur

Je zou het misschien helemaal niet vermoeden maar je kan enorm veel stroom besparen door op een lagere temperatuur te gaan wassen. Wanneer je op 30 graden of op 40 graden wast, is dit een pak goedkoper dan wassen op 60 graden. Dit omdat de meeste stroom verspilt wordt aan het opwarmen van het water. Zijn je kleren echt vuil en moet je echt lang wassen? Gebruik dan liefst de eco stand van je wasmachine. Deze eco stand is er trouwens niet alleen voor je wasmachine maar deze is vaak ook te vinden bij je andere elektrische apparaten. Goed nakijken is dus de boodschap!

Bespaaruni Helpt u met tips om stroom te besparen

Wilt u vele euro´s op uw energie rekening besparen. neem dan contact op met ons vriendelijke personeel
Energie besparen met  bespaaruni

 

    Comment Section

    0 reacties op “Tips om stroom te besparen

    Plaats een reactie


    *